Στις γειτονιές της Φυσικής – Lewis Epstein

Στις γειτονιές της Φυσικής

Στις γειτονιές της Φυσικής – Lewin Epstein (εκδ. Κάτοπτρο)

Στις γειτονιές της Φυσικής – Lewis Epstein

[…] Πολλοί σοφοί φυσικοί έχουν τονίσει ότι κατανοείς πραγματικά ένα πρόβλημα όταν μπορείς διαισθητικά να μαντεύεις την απάντηση πριν κάνεις υπολογισμούς. Όμως, πώς μπορεί να γίνεται αυτό; Μα βελτιώνοντας τη φυσική σας αντίληψη. Με ποιον τρόπο; Όπως ακριβώς βελτιώνετε τη σωματική σας κατάσταση: με την εξάσκηση. Αφήστε αυτό το βιβλίο να γίνει οδηγός σας στην άσκηση της νόησης.

Σκεφτείτε προσεκτικά τα ερωτήματα και τις απαντήσεις τους πριν ανατρέξετε στις λύσεις που σας δίνω εγώ. Θα διαπιστώσετε ότι πολλές απαντήσεις δεν ανταποκρίνονται σε όσα περιμένατε. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε την «αίσθηση της φυσικής»; Όχι ακριβώς, πολλά ερωτήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να προβάλλουν όσες απόψεις της φυσικής φαίνονται αντίθετες στις τρέχουσες αντιλήψεις. Η αναθεώρηση των ιδεών στα βάθη του νου είναι επίμονη εργασία, έτσι θα αναμετρηθείτε κι εσείς με μερικά από τα προβλήματα που απασχόλησαν τον νου του Αρχιμήδη, του Γαλιλαίου, του Νεύτωνα, του Μάξγουελ και του Αϊνστάιν. Τα θέματα που θα πραγματευτείτε σε λίγες ώρες μέσα από τούτες τις γραμμές, αυτοί τα προσέγγισαν στο πέρασμα των αιώνων. Η μελέτη του βιβλίου θα αποτελέσει για σας μια υπέροχη εμπειρία. Απολαύστε το!
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

Το βιβλίο περιλαμβάνει εκατοντάδες πρωτότυπες ερωτήσεις στην ύλη της γενικής φυσικής, μαζί με τις αναλυτικές ποιοτικές απαντήσεις τους. Δίνει έμφαση στην κατανόηση των φυσικών εννοιών και έχει πλούσια εικονογράφηση. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι: Κινηματική – Νόμοι του Νεύτωνα – Ορμή και ενέργεια – Στροφική κίνηση – Βαρύτητα – Υγρά και αέρια – Ταλαντώσεις και κύματα – Θεωρία της σχετικότητας – Θερμότητα – Φως – Ηλεκτρισμός και μαγνητισμός – Κβαντική μηχανική.
(Από την ιστοσελίδα του εκδότη)

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.